Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Блогрол
1. Виртуална духовна библиотека
2. Сайт на в-к "Лечител"
3. Природна медицина-сайтът на д-р Пашкулев
4. Бъди щастлив
5. Радиестезия, хомеопатия, пирамиди
6. Всичко за билките-първа част
7. Всичко за билките-втора част
8. Всичко за билките-трета част
9. Всичко за билките-четвърта част
10. Полезни съвети
11. Сайт с Художествени снимки от Карибите и Канада.
12. Сборен постинг на снимки от други държави-проект на Петя
13. снимки от Родопите-2 част-проект ня Джулия Бел
14. България в снимки-проект на julia13
15. Снимки от Пирин-проект на Джулия Бел
16. Какво сме дали на света
17. Снимки на планини в България-първа част-проект на Джулия Бел
18. Снимки от Рила-проект на Джулия Бел
19. снимки от планини в България-2 част-проект на Джулия Бел
20. снимки от градове и села в БГ-проект на Джулия Бел
21. Снимки от църкви и манастири в България, проект на Джулия Бел
22. Снимки от Родопите-проект на Джулия Бел
23. Снимки от света-мои постинги
24. Снимки от планини в България-проект на Джулия Бел-трета част
25. Снимки от градове и села-втора част-проект на Джулия Бел
26. Притча за скорпионите
27. Билколечение
28. билкосъбиране
Постинг
27.06.2016 22:00 - ДЕСЕТА СТЪПКА КЪМ НАШЕТО ЗДРАВЕ: ДА ОТПУШИМ ЕНЕРГИЙНИТЕ КАНАЛИ И ВЪЗСТАНОВИМ ФУНКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ОРГАНИ
Автор: kasnaprolet9999 Категория: Други   
Прочетен: 10688 Коментари: 4 Гласове:
19

Последна промяна: 27.06.2016 22:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Предоставям на Вашето внимание последната десета статия в поредицата "десетте лесни стъпки към здравето" на Пламен Бенински:

ДА ОТПУШИМ ЕНЕРГИЙНИТЕ КАНАЛИ И ВЪЗСТАНОВИМ ФУНКЦИЯТА НА ВСИЧКИ ОРГАНИ
Китайската теория за енергийните канали, доразвита в наши дни от германския проф. Фол (той открива още 10 меридиана (канали)) е твърде сложна, понякога не особено логична и далеч от начина ни на мислене. Каналите (меридиани) обаче съществуват, и нормалното движение по тях на жизнената ни енергия осигурява здраве. Без да навлизаме в излишни подробности, може да се възползваме от знанието за енергийните канали сравнително лесно. По дланите и ходилата ни има чувствителни точки (акупунктурни, акупресурни), в които се проектират органите.Ежедневен 5-6 минутен масаж на длани и ходила с масажор „сметало” или пружина отстранява енергийните запушвания, ободрява и ускорява всяко лечение. Допълнително може да си помогнете с масаж на 4 точки под мишниците – точките на отец Джошуа за черния дроб, далака, червените и белите кръвни телца (за повече информация – книгата на отец Джошуа „Лечение чрез енергийни точки”).
Възстановяването на функцията на органите се извършва с билки и храни, в зависимост от това, кои органи все още не работят добре, след като сме изпълнили предишните 9 стъпки към здравето.
В предстоящите статии, в които ще пиша за лечението на конкретни болести, ще обясня по-подробно кой орган как се възстановява. В 90% от случаите, които съм лекувал, след изпълнение на останалите 9 и половина стъпки, функцията на органите е вече възстановена. Направете го и Вие – извървете тези стъпки, за да си върнете здравето. Не прескачайте нито една – всички са важни!
Ако считате, че на Вас билките не Ви действат, това означава, че имате проблем с храносмилането – прочетете отново 10-те стъпки и стриктно ги изпълнете. Ще се убедите, че и на Вас Ви действат, че и Вие сте от рода Homo sapiens. Освен това, при много заболявания носители на патогени са и другите членове на семейството, без да са болни, но трябва да се лекуват и те, за да се излекува болният.

Пламен Бенински

Енергийните канали се изчистват много добре с акупресура и акупунктура, основни манипулации в китайският точков масаж. Освен тях, петте тибетски упражнения, за които стана въпрос в предишните му статии, също отварят и прочистват енергийните канали. Има различни методи за това и всеки може да намери този, който най-добре му действа. Лечението с полускъпоценни камъни също е един от тях, както и турманиевата керамика (турмалин, германий и вулканични скали), за лечебните действия на която вече съм споменала в миналата статия.


Колкото до билките, профилактиката му е майката, иначе ако трябва да лекувате нещо с тях, ще Ви трябва доста време, търпение и постоянство. Много добра профилактика е прочистването от паразите със спиртен извлек от орехчета, пелин, карамфил и вратига. Тази пролет всички в къщи го направихме и се чувстваме по-различно в положително отношение.

Наскоро си направих спиртен извлек от зелени орехчета, който е част от горната противопаразитната програма, публикувана от г-н Бенински в една от неговите стъпки. Този извлек действа много добре и на хора със стомашни проблеми като гастрит, рефлукс и колит. Напълних 2/3 от стъклените буркани със счукани зелени орехчета и ги залях със 70 С медицински спирт. Счукването става в дървено хаванче и то не много, да бъдат едри късове. Предварително в буркана слагам част от спирта, за да може веднага след счукването на всяко орехче да го пъхна в него, за да не се окислява от въздуха. Ето ги как изглеждат зелените орехчета като големина:

image

И с два литра медицински спирт от 95С, закупен от аптеката и предварително разреден до около 70 С с преварена вода по метода на простото тройно правило се получава следният резултат:

image

В тези пет буркана има 80 малки зелени орехчета, което прави две дози. Направих повече заради една приятелка от групата във фейса "Билки-събиране и използване", която поради професионални ангажименти извън София беше възпрепятствана да си направи такъв извлек. Преди два месеца тя пък ми донесе дебелец-Sempervivum tectorum от своята вила и аз си го засадих на моята. Така правим в тази група, взаимно си помагаме и си разменяме билки и билкови продукти, което си е супер. Ето го и моят дебелец:

image

Дебелецът засилва имунитета и има противоракови свойства, благодарение на него наша много известна блогерка, с тумор в мозъка, бавно се възстановява и е в относително добро състояние. Пие го смлян и смесен с равно количество мед, а на главата й правят лапа със същата смес, като я сменят два пъти на ден. Пие и спиртен извлек от Златен корен, както и зеленчуковите соковете и билкови чайчета, препоръчани от г-н Вл.Бошнаков.Това продължава вече близо шест месеца. За лечебните свойства на  дебелеца имам специален постинг.
kasnaprolet9999.blog.bg/drugi/2016/01/27/lechebni-vidove-debelec-bilkite-na-dylgoletieto.1425542

Обратно към началото и първата стъпка към нашето здраве:
kasnaprolet9999.blog.bg/lifestyle/2016/02/02/deset-lesni-stypki-kym-zdraveto.1426950




Гласувай:
19



1. miaa - Благодаря, за хубавия и съдържа...
27.06.2016 22:49
Благодаря, за хубавия и съдържателен постинг! Здраве и успехи!
цитирай
2. kasnaprolet9999 - Благодаря, за хубавия и съдържа...
27.06.2016 23:49
miaa написа:
Благодаря, за хубавия и съдържателен постинг! Здраве и успехи!


Благодаря, радвам се, че се появи отново в блога, винаги си добре дошла при мен, прегръдки!!!
цитирай
3. dartanjan - Дайте дефинициа за енергия.
29.06.2016 18:43
Дайте дефинициа за енергия.
цитирай
4. kasnaprolet9999 - Дайте дефинициа за енергия. Ене...
29.06.2016 19:40
dartanjan написа:
Дайте дефинициа за енергия.


Енергията, като най-общо понятие представлява сила в действие, бива кинетична и потенциална и може да премине от един вид в друг вид. Бива много видове-механична, електромагнитна, химическа, космическа, вулканична, земна, биологична, ядрена и др.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: kasnaprolet9999
Категория: Лични дневници
Прочетен: 15317686
Постинги: 846
Коментари: 16439
Гласове: 41664
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031